Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy przepis na super szarlotkę która zasmakuje każdemu amatorowi deserów z jabłkami. Można ją podawać na zimno jaki na ciepło z lodami :) Sprawdza się za każdym razem :) Smacznego
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5995
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 305
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5995
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 142
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 305
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać, dodać masło, żółtka połowę cukru i szczyptę soli. Wszystkie składniki siekamy nożem, następnie zagniatamy ciasto, jak najkrócej się da do połączenia składników. Gotowe zwijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 1,5 godziny.
Jabłka: Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i dusimy razem z pozostałym cukrem i cynamonem ok 15-20 min. Jabłka można też przyprawić gotową przyprawą do szarlotki Kamis ( bardzo ciekawa mieszanka przypraw).
Zakończenie :) Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy nim spód tortownicy, następnie zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Uduszone jabłka wykładamy na podpieczony spód. Na wierzch trzemy na tarce resztę ciasta i pieczemy jeszcze 20-25 minut. Do zarumienienia ciasta. Smacznego :)