Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka do niedzielnego obiadu i nie tylko.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 173
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy, solimy, ugniatamy i pozwalamy jej zmięknąć.
Warzywa obieramy, trzemy na tarle na drobnych oczkach, Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, paprykę w drobne piórka ( pomocna będzie obieraczka do warzyw) Wszystkie warzywa mieszamy wraz z kapustą, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Dodajemy gesty jogurt i ponownie mieszamy.
Można dodać też pokrojoną świeżą natkę pietruszki bądź szczypiorek - będzie jeszcze bardziej kolorowo.
Surówka najbardziej smakuje za jakieś 2-3 godziny od zrobienia - jak się przegryzie troszkę w lodówce.
Smacznego.