Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Wam się zwykłe roladki, zachęcamy do spróbowania tych pyszności.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 817
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 72
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 377
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 604
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 358
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 817
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 72
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 377
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 604
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 358
Składniki
Łopatkę myjemy, osuszamy i mielimy razem z cebulą. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy kaszę, sól i pieprz, dokładnie wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 części. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Każdą z czterech części rozwałkowujemy na prostokąt o grubości 10 mm. Na wierzch dajemy ser i pieczarki. Mięso zawijamy w roladki, smażymy na złoto z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy i zalewamy bulionem. Do całości dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy (przy pomocy trzepaczki z kulką), wlewamy mąkę rozrobioną w zimnej wodzie. Cały czas mieszając zagotowujemy. Sosem polewamy roladki.