Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne roladki z aromatycznymi suszonymi pomidorami to ciekawa alternatywa dla lubiących schabowego. Będziecie zachwyceni tym smakiem.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 56
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 446
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1484
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 56
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 446
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1484
Składniki
Kotlety schabowe płuczemy , osuszamy i rozbijamy na grubość ok 0,5 cm. Następnie solimy i pieprzymy. Odkładamy na ok. 15 - 30 min.
Warzywa kroimy. Imbir ilość według uznania kroimy w drobniutką kosteczkę. Marchew, czosnek i por zieloną część kroimy w talarki. . Rozmaryn pozostawiamy w całości.
po 30 minutach każdy kotlet schabowy smarujemy musztardą, kładziemy pokrojone w paseczki suszone pomidory i sypiemy parmezanem.
Każdą roladkę zwijamy i związujemy dratwą lub sznurkiem wędzarniczym. Rozgrzewamy na patelni olej i smażymy do zrumienienia z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy wszystkie warzywa (po za porem), który dodamy na 5 minut przed końcem. Wlewamy łyżkę miodu tłuszcz ze smażenia roladek i pół szklanki bulionu grzybowego. Dusimy ok 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Roladki można podawać jako przystawkę lub do obiadu do ziemniaków lub frytek. SMACZNEGO