Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 22
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 20
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 464
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 305
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 22
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 20
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 464
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 305
Składniki
Sparzyć i obrać migdały.Zagotować wodę i rozpuścic w niej cukier. Po ostudzeniu przelać do miski i dodać 200 g wiórków kokosowych, mleko w proszku, masło i drobniutko pokruszone wafle.Dokładnie wymieszć składniki (najlepiej mikserem) i odstawić do lodówki na ok.30-40 min. gdy masa stężeje wyjąć z lodówki i formować kuleczki wkładając do środka każdej migdała. Obtaczać w reszcie wiórków kokosowych