Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 366
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 31
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 158
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 366
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 31
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać...
Odsłon: 173
Chłopski garnek to kwintesencja polskiej kuchni, w którym używamy świeżych, l...
Odsłon: 158
Składniki
Przygotowanie racuchów: Delikatnie oddzielić białka od żółtek. Ubić białko na sztywną pianę ( można dodać sól dla smaku). Żółtka utrzeć z serem. Do utartych żółtek dodać mąkę i wymieszać. Dodać mleko oraz sodę. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Przygotowanie: 1. Wycisnąć sok z pomarańczy 2. Maliny lub inne owoce zmiksować z sokiem z wyciśniętej pomarańczy i miodem. 3. Podgrzać w rondelku i polać na ułożone racuchy.