Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań głównych. Inspiracja "W mojej tajskiej kuchni" D. Ładochy
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6818
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 92
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 330
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6818
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 92
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 330
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. W woku rozgrzewamy olej. Dodajemy pokrojoną w piórka szalotkę, lekko szklimy. Wrzucamy ryż. Do ryżu wlewamy sos rybny, sojowy i ostrygowy oraz cukier palmowy. Mieszamy dokładnie, tak by ryż był cały pokryty sosem. Podajemy jako dodatek do dania głównego. Z dodatkiem ananasa (dodanego do szalotki) i orzechów nerkowca, stanowi świetną, lekką przekąskę.