Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne, dość proste w przyrządzeniu
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6815
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 83
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 322
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny doda...
Odsłon: 6815
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 83
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 322
Składniki
Upiecz ciemny biszkopt z 5 jaj (do ciasta biszkoptowego dodaj kakao a na koniec - gorzką czekoladę - pół tabliczki - startą na tarce). Pozostaw biszkopt w cieple, żeby "doszedł".
Serek mascarpone (polska wersja jest 2x tańsza, a bardzo dobra) ubij ze śmietaną i cukrem-pudrem.
Jeszcze bardzo ciepły biszkopt - wylożony na posypaną cukrem waniliowym ściereczkę - posmaruj dokładnie masą z ubitego serka, a na wierzch połóż równomiernie maliny.
Przy użyciu ściereczki zroluj biszkopt po czym zwinięty w ściereczkę (jak duży cukierek) włóż do lodówki. (Inna wersja: jeszcze ciepły biszkopt należy zrolować bez masy i pozostawić do wystygnięcia, a następnie przygotować masę, rozwinąć biszkpopt i wypełnić go masą, po czym ponownie zrolować)
W kąpieli wodnej rozpuść, mieszając, pozostałą część gorzkiej czekolady i tabliczkę mlecznej z dodatkiem masła. Tą masą posmaruj roladę. Gotowe!