Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre kruche ciasto w wersji ciemnej z kakao.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 118
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 199
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 261
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 144
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 118
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 199
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 261
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 144
Składniki
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier oraz kakao.
Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło, żółtka i proszek do pieczenia.
Wyrobić na jednolitą masę i dobrze schłodzić w lodówce.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć 2/3 ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i podpiec przez 15 - 20 minut.
Prażone jabłka wyłożyć do miski, dodać cynamon i dokładnie wymieszać.
Ubić pianę na sztywno, dodać budyń waniliowy z cukrem.
Podpieczony spód ciasta posypać bułką tartą.
Wyłożyć farsz jabłkowy.
Na jabłka rozłożyć ubitą pianę z budyniem.
Na wierzch poskubać pozostałe ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez 45 minut.
Upieczone ciasto pozostawić w piekarniku do ostygnięcia
Smacznego !