Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda z nas robiła napewno kisiel z torebki. A czy taki naturalny domowy próbowałyście? Ma zupełnie inny niepowtarzalny smak :-)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 72
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 72
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 65
Składniki
Do rondla wlewamy 600 ml wody. Rozmrozone truskawki wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 3 minuty po czym rozdrabniamy widelcem. Do szklanki wlewamy 100 ml wody dodajemy mąkę ziemiaczaną, wlewamy sok truskawkowy i dodakłdnie mieszmay by pozbyć się grudek. Powstałym eliksirem zagęszczamy gotujące się truskawki i gotujemy jeszcze przez minutę.
Wlewamy do salaterek. Dekorujemy bitą śmietną. Uwierzcie mi że z bitą śmietna smakuje jak lody :)Jeśli ktoś lubi bardzo słodki kiesiel mozna go dosłodzić lub dolać więcej soku.
Kisiel można podawać na zimno i gorąco. Polecam ten sam przepis przy wykorzystaniu brzoskwiń z puszki !!! poezja