Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiona zupa z dzieciństwa ;)
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 1940
Wegetariańska zapiekanka cukiniowa z sosem beszamelowym sprawdzi się zarówno...
Odsłon: 1280
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 94
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 1940
Wegetariańska zapiekanka cukiniowa z sosem beszamelowym sprawdzi się zarówno...
Odsłon: 1280
Przeszło rok zastanawiania się nad kupnem wolnowaru, z czystym sumieniem mogę...
Odsłon: 94
Składniki
Ugotować wywar z warzyw i skrzydełka. Dodać kostkę rosołową.
Gdy mieso i warzywa zmiękną dodac przecier pomidorowy (wg uznania). Doprawić solą i pieprzem.
Do miseczki wbić jajko plus żółtko. Dodać dwie czubate łyżki mąki i odrobine soli. Wyrobić na jednolitą, dosyć gęstą mase.
Do gotującej się pomidorowej, wlewamy cieńkim strumieniem ciasto, ciągle delikatnie mieszając zupe. Gotować minute, dwie. Gotową zupę posypać natką pietruszki.