Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki,prosty deserek,dla miłośników kaszki manny - pychota:)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Kaszkę mannę wymieszać ze szklanką zimnego mleka a drugą szklankę mleka zagotować.Na gotujące się mleko wlać kaszkę i gotować cały czas mieszając na najmniejszym ogniu aż masa zgęstnieje,dodając w tym czasie cukier i masło. Ugotowaną kaszkę odstawić do wystudzenia (od czasu do czasu zamieszać) W czasie gdy manna będzie się studzić dobrze wyparzyć,umyć pomarańczę,zetrzeć z niej skórkę na tarce o najmniejszych otworach (tylko pomarańczową część) i wycisnąć sok. Skórkę i sok z pomarańczy dodać do kaszki i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną mannę przelać do miseczek. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią deser,smacznego:)