Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , soczyste polędwiczki z piersi z kurczaka w pikantnej panierce.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 50
Doskonały dodatek do dań mięsnych, bogate źródło magnezu, potasu i błonnika
Odsłon: 49
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1092
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 50
Doskonały dodatek do dań mięsnych, bogate źródło magnezu, potasu i błonnika
Odsłon: 49
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1092
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek. Kroimy w polędwiczki. Lekko rozbijamy. Z jogurtu , szczypty soli i szczypty chili robimy marynatę. Wkładamy mięso. Obtaczamy. Zawijamy folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
Z mąki , soli , pieprzu , proszku do pieczenia , chili i słodkiej papryki robimy panierkę.Zamarynowane polędwiczki obtaczamy dokładnie w przygotowanej panierce.Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron.
Po usmażeniu umieszczamy na ok. 5 minut w mocno nagrzanym piekarniku , dzięki czemu staną się jeszcze bardziej chrupiące.