Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko, prosto, smacznie, elegancko
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20961
Polecam.
Odsłon: 471
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20961
Polecam.
Odsłon: 471
Składniki
polędwiczkę umyć pokroić w plastry 3-4 cm lekko rozbić dłonią. oprószyć sola i pieprzem, najlepiej grubo mielonym. Usmażyć na oliwie z oliwek aby była miękka. odłożyć do wystudzenia.
ser camembert przekroić w połowie (jak ciasto do tortu)
ciasto francuskie kroimy w pasy o takiej szerokości aby zmieścił się nam plaster polędwiczki i krążek sera. Całość zawijamy i zlepiamy boki.
układamy na blaszce wyłożonej pergaminem smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy na 180 C aż się ciasto zarumieni
Podajemy z żurawiną jako przystawkę lub dokładamy frytki i brokuły z wody i mamy danie obiadowe