Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
-------
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 876
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 18
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 876
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 18
Składniki
Warzywa – pora, selera, cebulę i marchewkę - siekamy w kostki i obsmażamy na patelni na oleju. Po kilku minutach przesmażone warzywa polewamy białym winem. Następnie, cały czas mieszając, powoli dodajemy śmietanę.
Kawałki mięsa lekko ubijamy, tak żeby przybrały formę małych kotlecików. Układamy je na patelni, następnie przykrywamy warzywami i polewamy sosem. Smażymy przez około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie pianki układamy na brytfance i wkładamy na 2 minuty do rozgrzanego piekarnika.
Kiedy mięso jest już gotowe układamy je na talerzu, przykrywając pierzynką z warzyw. Całość posypujemy skórką otartą z cytryny.