Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalne, ale bardzo smaczne. Polecam tym, którym chwilowo brak pomysłu na podanie ziemniaków.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1061
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki (ok.4 mm). Na blat wykładamy ręcznik kuchenny. Wysypujemy ziemniaki i podsuszamy ręcznikiem.
Rozgrzewamy patelnię (typu wok), wlewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy ziemniaki. Smażymy na średnim ogniu, przykrywamy pokrywą. Co jakiś czas mieszamy.
Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Dodajemy do ziemniaków w momencie, gdy zaczną się trochę rumienić i zmniejszamy ogień. Solimy , pieprzymy do smaku.
Smażymy dalej, co jakiś czas mieszając do miękkości.
Smacznego!