Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich placków jeszcze nie jadłeś.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 114
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14515
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 65
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 150
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 221
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 114
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14515
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 48
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 65
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 150
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 221
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać mąkę z bułką tartą, jajko, sodę oczyszczoną, przyprawy do smaku i zmiażdżony czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Placki kłaść na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wykonanie sosu: Oliwę rozgrzać na patelni, dodać drobno posiekany czosnek, zmiksowane pomidory. Dusić na małym ogniu około 15 minut, dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku i podawać.