Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
propozycja obiadowa
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1753
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1753
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Piersi pokroic w szerokie paski. Cebulę i czosnek posiekac, wymieszac z mięsem, przykryc i wstawic do lodówki.
Mąkę połączyc z żółtkami, stopionym i przestudzonym masłem, solą, pieprzem i dokładnie wymieszac. Do ciasta dodac piwo (ma powstac gęsta, jednolita masa). Ciasto wstawic na godzinę do lodówki. Następnie dodac ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszac. Mięso zanurzac w cieście i kłaśc na rozgrzany olej. Smażyc na rumiano.
Przykro mi, ale nie pamiętam skąd mam ten przepis.