Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-03-2011
Pyszne, nieskomplikowane, smaczne
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 114
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 30
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 16
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 25
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4437
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 114
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 30
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 16
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 25
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4437
Składniki
Ziemniaki umyć, obrać, odciąć czapeczkę i wydrążyć dziurę tak aby zmieścić jak najwięcej farszu.
Do mięsa mielonego dodać pozostałe składniki i wyrobić masę.
Napełnić wydrążone ziemniaki farszem, i za pomocą wykałaczek przymocować odcięte wcześniej czapeczki do ziemniaków.
Przygotowane ziemniaki wstawić do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni do momentu, aż ziemniaku zarumienia się. Co jakiś czas podlewać ziemniaki wytworzonym sosem.