Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie delikatnego jabłka i ostrej, wyraźnej żurawiny to lekka, zdrowa i wyjątkowo smaczna przekąska, z której przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz ;)
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4649
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 209
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 49
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4649
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 209
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 49
Składniki
Jabłka umyć, osuszyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.
Do jabłek dodać żurawinę, 30 dag mąki i pół szklanki cukru, wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem.
Na kruszonkę przygotować 90 dag mąki, 70 dag cukru i 55 dag margaryny. Wszystko zagnieść i położyć na jabłka.
Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 30 min. Podawać na ciepło lub na zimno. Dekorować listkami melisy.