Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron z mięsno-pomidorowym sosem
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 111
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 210
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 29
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 151
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 111
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 210
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 29
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 42
Składniki
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso, cały czas je rozdrabniając widelcem.
Dodać posiekaną cebulkę i przeciśnięte ząbki czosnku. Posolić, popieprzyć, dodać łyżeczkę bazyli, oregano i szczyptę pieprzu cayenne.Podlać 0,5 szklanki bulionu dusić 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę lub pomidory z puszki dołożyć do gotującego się mięsa. Poddusić razem około 10 minut. Podawać z rurkami. Dla odmiany wierzch można posypać serem żółtym bądz parmezanem i zapiec w piekarniku.