Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 117
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 140
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1007
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 117
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 140
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1007
Składniki
Obierz krewetki, natnij grzbiet, wyjmij jelito. 2. Oczyszczone krewetki wypłucz i dopraw sola i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny. Zafoliuj i odstaw do lodówki na 1 godzinę. 3. Rozgrzej piekarnik do 180 st. Przekrój serki kozie na połówki. Cebulę pokrój w piórka. 4. Z foli aluminiowej oderwij kawałek o długości 50 cm. Złóż na pół i dobrze zawiń dłuższe brzegi, pieca na 10-15 minut. aby powstała aluminiowa torebka. Do każdej kieszonki włóż po 4 krewetki, kawałku sera, szczypcie koperku, odrobinie cebuli. Skrop miodem. Zawiń trzeci brzeg kieszonki i wstaw do Smacznego!!!