Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio u nas w kuchni króluje mielone. Aby nie było nudno tym razem w pysznym sosie pomidorowym.
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 54
Idealne ciasto dla teściowej? Słodkie, efektowne no i wymagające małego nakła...
Odsłon: 782
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 21
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 201
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 305
Smaczna propozycja na spaghetti z krewetkami na bardzo ostro, przy czym sos p...
Odsłon: 54
Idealne ciasto dla teściowej? Słodkie, efektowne no i wymagające małego nakła...
Odsłon: 782
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 21
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 201
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 305
Składniki
Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Do miski wrzucamy mięso, przeciśniętą przez prasę bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, połowę podsmażonej cebuli, musztardę, pół łyżeczki natki pietruszki. Wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Formujemy niewielkie kulki, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano. Przekładamy do garnka. Wlewamy bulion i gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Dodajemy resztę podsmażonej cebuli. Wlewamy przecier pomidorowy i koncentrat. Jeżeli jest za kwaśne dodajemy cukier. Dodajemy pietruszkę i ostrą paprykę. Dusimy na wolnym ogniu do momentu aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Podajemy z ulubionymi dodatkami.