Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecane szczególnie kiedy są jeszcze dobre pomidory ! :) Bo nie ma nic lepszego niż samemu zrobiony sos który wcale nie wymaga dużo więcej czasu niż z papierka. Możemy podawać z ziemniaczkami i mizerią, z ryżem i marchewką - jak kto lubi.
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 68
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 251
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 1082
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek be...
Odsłon: 68
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 251
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 1082
Składniki
Pomidory należy sparzyć, obierać ze skórki, pokroić w kostkę i zblendować z 2 łyżkami cukru.
Do miski wkładamy mięso, wbijamy 1 jajko oraz dodajemy bułkę tartą, kaszę mannę, sól, pieprz i słodką paprykę. Wszystko mieszamy po czym z masy mięsnej formujemy kulki na pulpety. Podsmażamy je z jednej i drugiej strony na łyżce oliwy.
Pulpeciki przekładamy do garnka. Zalewamy do wysokości kulek wodą dodajemy 1 kostkę rosołową i gotujemy ok 10 min. Po tym czasie przez sitko dodajemy zblendowane pomidory oraz jeśli sos ma mieć mocno pomidorowy smak 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Gotujemy przez kolejne 10 min.
Do 50 ml zimnej wody dodajemy 2 łyżki mąki. Mieszamy. Dodajemy śmietanę i odrobinę gorącego wywaru z pulpecików. Mieszamy następnie wszystko wlewamy do wywaru w pulpecików. i GOTOWE :)