Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczny i obłędnie pyszny deserek z nutką pikanterii:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 199
Składniki
Kaszę zalewamy mlekiem i gotujemy do wchłonięcia mleka i miękkości - około 10 minut. Następnie dodajemy syrop wiśniowy, chili i większość czekolady (odrobinę zostawiamy do dekoracji). Gotujemy mieszając do rozpuszczenia czekolady. Odstawiamy na około 5 minut. Następnie dodajemy pokrojone na połówki wiśnie i mieszamy. Przekładamy do przelanej zimną wodą salaterki i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki, aby się schłodził (najlepiej na całą noc). Podajemy przyozdobione wiśniami, startą resztą czekolady oraz ewentualnie kawałkami papryki chili. Smacznego:)