Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
SMAKUJE WYBORNIE:)
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 234
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 146
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 234
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 146
Składniki
Mięso natrzeć soląi pieprzem i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny.
Po tym czasie ostrym nożem lub końcem drewnianej łyżki zrobić w mięsie otwór.
Owoce sparzyć i gotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem żubrówki i soku z pomarańczy.
W przygotowany otwór włożyć ugotowane i odsączone owoce wymieszane z natką.
Całość zawiązać sznurkiem i włożyć na 15 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni, i piec jeszcze około 60 minut.
co jakiś czas podlewać mięso sokiem z ugotowanych owoców.
Smacznego:)