Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 348
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 110
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 103
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 635
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 348
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 110
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 103
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 635
Składniki
Cebule obieramy ,kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Dodajemy ligawę pokrojoną na kotlety ,solimy ,dusimy chwilę pod przykryciem razem z cebulą. Zalewamy wodą tak ,aby zakryć mięso. Dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,pokrojony czosnek ,vegetę i dusimy pod przykryciem 10 min. Po tym czasie wyjmujemy mięso ,dodajemy mieloną paprykę i blendujemy sos. Stawiamy ponownie na kuchenkę i gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną sosu by pozbyć się grudek. Wlewamy do sosu ,zagęszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem ,po czym ponownie wkładamy mięso i dusimy jeszcze chwilę.