Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto pachnące cynamonem
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 54
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 34
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 54
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 34
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Jabłka i gruszki umyć,obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wyłożyć na patelnię i podsmażać ok 5 min mieszając.Dodać cynamon,wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę.Odstawić do wystygnięcia. Oddzielić żółtka od białek.Białka ubijać na sztywną pianę dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Następnie ubijając dodać po jednym żółtku,olej,wodę gazowaną,zmniejszyć obroty miksera i dodawać porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać ok 3/4 ciasta do formy a do pozostałej części dodać kakao i wymieszać.Na jasne ciasto kłaść łyżką "kleksy" ciasta kakaowego. Na ciasto wyłożyć jabłka z gruszkami. Piec w temp 200 st ok 50-60 min.(sprawdzić patyczkiem)