Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta wegańska zupa to pomysł na bardzo zdrowy, smaczny i sycący posiłek. Soczewica to bogate źródło białka roślinnego, zawiera witaminę C, wapń, fosfor a także żelazo i kwas foliowy.
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 44
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 113
Kiedy temperatury wzrastają, zmniejsza się ochota na pieczenie klasycznych ci...
Odsłon: 14889
Polecam.
Odsłon: 192
Wyśmienity i prosty przepis na zupę gulaszową, która zasmakuje dosłownie każd...
Odsłon: 44
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w kremowym sosie śmietanowym z oryginalną...
Odsłon: 113
Kiedy temperatury wzrastają, zmniejsza się ochota na pieczenie klasycznych ci...
Odsłon: 14889
Polecam.
Odsłon: 192
Składniki
Soczewicę opłukać i osączyć. Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać soczewicę i wlać bulion. Gotować na średnim ogniu przez ok. 20 minut, następnie dodać przecier lub pomidory z puszki i zagotować jeszcze przez 10 minut.
Całość zblendować, doprawić do smaku (solą, pieprzem, ziołami). Podawać z grzankami i jogurtem (opcjonalnie). Smacznego !