Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł zaczerpnięty z gazety (PD). Bardzo pyszna ,bezmięsna i zdrowa zupa. Tania i szybka w przygotowaniu.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 126
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 150
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 868
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Marchew i ziemniaki obrałem i starłem na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrałem i posiekałem. Warzywa podsmażyłem na maśle ,dodałem sok z cytryny ,wino ,bulion warzywny oraz cukier. Gotowałem 20 min ,dodałem śmietanę. Lekko ostudziłem i zmiksowałem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Ser wymieszałem z jajkiem i bułką. Doprawiłem solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Kluski formowałem łyżeczką do herbaty ,wrzucałem na osolony wrzątek i gotowałem 3 min od wypłynięcia. Odcedziłem. Zupę podałem z kluskami i posiekanym szczypiorkiem.