Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, coś innego niż tradycyjne kotlety z mięsem. Jadłam je u Mamy i bardzo mi posmakowały.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 84
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 168
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 193
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 368
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 84
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 168
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 193
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 368
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 61
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w średnią kostkę i smażymy. Zdejmujemy na ręcznik papierowy bo pozbyć się tłuszczu. Ser żółty zetrzeć na tarce (duże oczka)
Pół litra wody zagotować z 2 kostkami, gdy już woda zacznie wrzeć do odmierzonej kaszy wlać pozostałe 2 szklanki wody, wymieszać można dodać wrzącego bulionu i wlać do gotującego się wywaru, całość zagotować (ja tak robię by nie powstały kluchy, być może ktoś ma inny sposób) Odstawiamy do wystygnięcia.
Do ostygniętej masy dodać pieczarki, ser, jajka, koperek - wymieszać. Formować kotlety (ja robię to mocząc ręce w wodzie), obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.