Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie moi drodzy! Lubicie bób? Podobno bób albo się uwielbia, albo się go nie cierpi … ja z całą pewnością należę do tej pierwszej grupy. Dlatego oprócz jedzenia ugotowanego z koperkiem bobu, szukam też innych przepisów w których mogę go wykorzystać. Dzisiaj kotleciki z bobem z dodatkiem bazylii – coś wyjątkowo pysznego!
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 127
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 149
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1241
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 127
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 149
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1241
Składniki
Zaczynam od przesypania bobu do dużego, płaskiego naczynia, a następnie rozgniatam go dokładnie widelcem na miazgę. Pora na twaróg – mieszam go z bobem. Wbijam jajka, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię oraz obie mąki. Wszystko starannie mieszam, tak aby powstała zwarta masa. Na koniec doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Teraz rozgrzewam niewielką ilość oleju na patelni i dłońmi formuję nieduże placuszki, które kładę na gorący olej. Smażę z obu stron na złoto.
Gotowe placuszki są mięciutkie w środku. Doskonale pasuje do nich sos jogurtowo-czosnkowy. Takie placuszki mogą być doskonałym uzupełnieniem obiadu lub samodzielną przekąską. Smacznego!!!