Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koper włoski to śródziemnomorskie warzywo w Polsce jeszcze mało popularne, ale ma wiele do zaoferowania. Warto wypróbować.
Ten deser czekoladowo-gruszkowy jest idealną propozycją na Walentynki, dla ws...
Odsłon: 1178
Pyszny i dietetyczny przepis na danie z kurczaka ze szparagami. To danie klas...
Odsłon: 64
Polecam pyszne kolorowe kanapeczki na pożywne śniadanko.
Odsłon: 208
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 39
Ten deser czekoladowo-gruszkowy jest idealną propozycją na Walentynki, dla ws...
Odsłon: 1178
Pyszny i dietetyczny przepis na danie z kurczaka ze szparagami. To danie klas...
Odsłon: 64
Polecam pyszne kolorowe kanapeczki na pożywne śniadanko.
Odsłon: 208
Karczochy są nie tylko zdrowe ale też przepyszne.
Odsłon: 39
Składniki
Koper oczyściłem, pokroiłem na części, usunąłem twardy części z głąba. Ugotowałem na półtwardo w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i soku z cytryny. Cebulę posiekałem, czosnek przecisnąłem przez praskę i roztarty z solą. Pomidory umyłem i pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem masło na patelni, zeszkliłem czosnek i cebulę. Dodałem pomidory i posiekany tymianek. Doprawiłem solą i pieprzem do smaku, chwilę dusiłem na niewielkim ogniu pod przykryciem. Następnie przełożyłem do naczynia żaroodpornego. Na pomidorową mieszankę wyłożyłem koper włoski i plastry żółtego sera, oprószyłem solą i pieprzem. Zapiekałem tak przygotowany fenku w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni C przez 20 minut. Serwować na ciepło.