Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 848
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 45
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 313
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 207
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 848
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 45
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 313
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 207
Składniki
Ugotowane ziemniaki, pomidor i paprykę kroimy w plastry. Szynkę kroimy w kosteczkę, odsączamy mieszankę groszku z kukurydzą, ser ścieramy na grubych oczkach tarki. W kubku rozbijamy jajka, dodajemy śmietanę, przyprawiamy ostrą papryką, oregano i solą, czosnek granulowany, całość rozbijamy. Blaszkę smarujemy olejem i układamy warstwami zaczynając od ziemniaków, potem papryka, szynka, pomidor, groszek z kukurydzą i tak do wyczerpania składników. Na koniec całość posypujemy serem i zalewamy jajkiem z śmietaną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 30 – 40 minut na 200 C.