Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do sałatek i przystawek.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 38
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2714
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1136
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 38
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2714
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1136
Składniki
Olej wlewamy do naczynia, warstwa oleju powinna wynosić około 0,5cm. Olej odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Czarny jak i biały kawior wykonujemy w taki sam sposób. W garnuszku rozpuszczamy agar w ciepłej wodzie dolewamy ocet. Doprowadzamy do zagotowania. Gorący ocet nabieramy za pomocą pipety, a następnie po kropelce wkrapiamy do zimnego oleju. Ocet wkrapiamy tak, by kuleczki nie nachodziły na siebie. Odstawiamy do lodówki, by dobrze zastygły.
Analogicznie wykonujemy biały kawior. Oczywiście ocet balsamiczny zastępujemy octem z białego wina.