Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smakuje z cielęciną i drobiem.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 34
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 249
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1692
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 34
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 249
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1692
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Wykonanie: Kaszę jaglaną zalać wodą wymieszaną z mlekiem, lekko posolić, dodać masło i gotować około 20 minut, następnie wystudzić. Jabłka obrać pokroić w cienkie plastry i lekko obsmażyć na maśle, śliwki zaś pokroić w paski. Przygotowane owoce razem z żurawiną wymieszać z kaszą, dodać cukier waniliowy, dosłodzić miodem i w razie potrzeby dosolić. Podawać do pieczonego drobiu, cielęciny i również jako samodzielne.