Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna przepyszna odsłona kaszy jaglanej. Zdecydowanie mniej kaloryczna wersja kutii, czyli jaglanka z makiem, daktylami i migdałami, polecam :-)
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1133
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1958
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2365
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2755
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 237
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1133
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1958
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2365
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2755
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 237
Składniki
Kaszę jaglaną wypłukać na sitku. Wsypać do garnka do 1 szkl. wody, dodać zmielony mak, szczypte soli i pokrojone w kostkę daktyle. Gotować na małym ogniu ok. 15 - 20 min. Pod koniec można dodać miód lub cukier - opcjonalnie (mnie wystarczyła słodycz daktyli). Migdały uprazyć na suchej patelni. Cześć płatków dodać do kaszy, a resztą posypać wierzch. Smacznego :-)