Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-10-2016
Moja rodzinka uwielbia takie kąski, a zwłaszcza dzieci, bo są łagodne w smaku i fajnie chrupią. Poza tym nie ociekają tłuszczem, bo są pieczone w piekarniku, a nie smażone na patelni.
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15586
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 35
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1590
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 80
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 296
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15586
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 35
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1590
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 80
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 296
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Jajka wbić do miski, roztrzepać, dodać przyprawy, mąkę ziemniaczaną i dobrze rozmieszać. Włożyć mięso, wymieszać i odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie kawałki kurczaka obtaczamy w płatkach i układamy na blasze na papierze do pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. Podajemy na ciepło lub zimno z ulubionym sosem.