Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasuje do smażonej piersi kurczaka albo do zapiekanki z ziemniaków
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 159
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 162
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1723
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 159
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 162
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1723
Składniki
Kalafior umyłem, oczyściłem, podzieliłem na różyczki. Gotowałem 5 minut w posolonej, wrzącej wodzie razem z kilkoma wewnętrznymi liśćmi, osaczyłem na sicie. Orzeszki posiekałem, uprażyłem na suchej patelni bez tłuszczu. Cebule pokroiłem w talarki, czosnek w małą kostkę. Na patelni rozgrzałem olej. Na małym ogniu zeszkliłem cebulę razem z czosnkiem. Dodałem kalafior i orzeszki, mieszając smażyłem około 5 minut na dużym ogniu. Przyprawiłem solą, pieprzem czarnym i kajeńskim. Wymieszałem z pietruszką.