Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne i pikantne danie z kurczakiem, szpinakiem oraz świeżym smakiem mięty
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 250
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 106
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4337
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1052
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 950
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 250
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 106
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 4337
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1052
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 950
Składniki
W blenderze umieszczamy kolendrę, szpinak, imbir, czosnek, chilli, miętę, sok z limonki, 1/2 łyżeczki soli oraz odrobine wody. Dokładnie miksujemy i dodajemy jogurt. Pozostawiamy na chwilę.
Na patelni rozgrzewamy olej na którym podsmażamy delikatnie pokrojoną w kostkę cebulę, po uzyskaniu złotego koloru dodajemy pokrojona w kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy przez około 2, 3 minut i dodajemy kurkumę, cukier, połowę jogurtu i podgrzewamy przez następne kilka minut.
Obniżamy temperaturę i dodajemy resztę jogurtu. Delikatnie podgrzewamy całość dania i redukujemy powstałe płyny. Delikatnie dodajemy zmiksowane zioła i podgrzewamy przez 4-5 minut.
Podajemy z ryżem basmati i dużą łyżką gęstego jogurtu.