Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pachnące, słodkie (ale nie za bardzo) danie zarówno na śniadanie jak i na podwieczorek
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 45
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 332
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
Odsłon: 1181
Składniki
Kaszę jaglaną przepłukać na sitku. Wsypać do garnka z 2,5 szklanki wody. Dodać łyżeczkę masła i łyżeczkę cukru. Zagotować. Pogotować 10 minut a następnie odstawić zawiniętą w koc lub ręcznik na ok. pół godziny żeby doszła
Owoce pokroić w paski lub kostkę. Przelać wrzątkiem na sitku. Włożyć do miseczki, dodać łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki imbiru i łyżeczkę cukru. Jeśli danie ma być bardziej słodkie można dodać więcej cukru lub trochę miodu. Wymieszać. Wlać ok pół szklanki wrzątku i tak zostawić do czasu aż kasza będzie zrobiona. Wymieszać owoce w zalewie z kaszą. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno