Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 24
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1658
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 349
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 24
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1658
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 349
Składniki
Grzyby obrać,pokroic i obgotować,żeby były prawie miekkie.Pokroić wg uznania,ale niezbyt drobno,chyba że są małe to oderwać nóżki od kapeluszy.Zalewe zagotować,bez koncentratu.Dodać grzyby i pokrojoną na półplasterki cebule.Pogotowac ok.5 min dodac konc.i gotowac jeszcze ok.10min.Gorace przełożyć do słoików,nie trzeba pasteryzować.Są gotowe do podania od razu,ale jak postoja kilka tygodni to sa jeszcze lepsze.Można użyc pieczarek ale polecam leśne grzyby.Żeby było bardziej efektownie mozna przyrządzic je z samych kapeluszy.