Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy zostaje mi nieco chleba, który już czerstwieje, to robię z niego grzanki, które doskonale nadają się na słodkie śniadanie tak dla dzieci, jak i dla rodziców :) Od klasycznych tostów francuskich różnią się tym, że chleb maczany jest w cieście, a nie samych jajkach.
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3960
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 157
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3960
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 157
Składniki
wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto powinno konsystencję jak na naleśniki.
W gotowym cieście obtaczać kolejne kromki chleba i kłaść na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju do smażenia. Smażyć na złocisty kolor i wykładać na talerz, najlepiej na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu od smażenia. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Tosty najlepiej smakują na słodko z dżemem lub cukrem pudrem, Można je również zajadać z jakimś sosem, wtedy do cista warto dodać ulubione przyprawy. Ja czasem dodaję np. curry i bazylię i zajadam z sosem paprykowym lub czosnkowym jako dodatek do gotowanych parówek. Przepisy na pyszne sosy można znaleźć tu https://smaker.pl/przepis-sos-paprykowy,120148,newsweek.html i tu https://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)