Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto nasza propozycja na bezmięsne gołąbki. Wersja z gotowanymi ziemniakami. Pycha!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 104
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 220
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2158
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 391
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 104
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 220
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2158
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 391
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 268
Składniki
Ziemniaki obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku. Kapustę parzymy ,zdejmujemy liście ,obcinamy zgrubiałe miejsca. Cebule siekamy ,szklimy na maśle. Odsączone ziemniaki (ciepłe) przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka) ,wbijamy jajka ,dodajemy ostudzoną cebulę ,dodajemy gałkę muszkatołową ,majeranek ,sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrabiamy. Na każdy liść kładziemy farsz i zawijamy. Przekładamy do brytfanki ,zalewamy szklanką bulionu warzywnego i pieczemy 30 min w temperaturze180°C. Podajemy na ciepło z ulubionym sosem.