Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna bardzo pożywna zupa, można podawać z bułkami
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 814
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 343
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 814
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 343
Składniki
Do 2,5 litra wody wrzucamy 2 kostki rosołowe wieprzowe ,ziele angielskie liść laurowy Mięso kroimy w kostkę podsmażamy na tłuszczu doprawiamy do smaku solą ,przyprawą delikat ( czerwoną,)wrzucamy do garnka gotujemy 30 minut Następnie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w plasterki ,gdy mięso będzie już miękkie dodajemy kiełbasę .Ogórki kroimy w drobną kostkę dodajemy do zupy oraz drobno pokrojony czosnek i 1łyżkę majeranku Gotujemy 5 minut Zaciągamy mąką 2 łyżki w 1/2 szklanki wody ,dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,papryką ostrą cukrem