Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na blogu kulinarnym. Ciasto zrobiło furorę na przyjęciu komunijnym.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 60
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 27
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 23
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 19
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 60
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 27
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 23
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 19
Składniki
Białka ubić i dodać cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i mak (piec 45 min.). Po upieczeniu ciasto przekroić na pół. Syrop, cukier i cukier waniliowy zagotować. Wodę, budyń i żółtka roztrzepać i wlać do gotującego się soku i ugotować. Po wystudzeniu zmiksować z margaryną.
Rozprowadzić połowę kremu,przekrojone na pół biszkopty ułożyć pionowo. Między biszkoptami ułożyć pokrojone brzoskwinie, następnie zalać tężejącą galaretką porzeczkową. Posmarować kremem i położyć drugą część biszkoptu. Resztą kremu posmarować biszkopt ułożyć kilka pokrojonych brzoskwiń i osypać wiórkami kokosowymi.