Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo szybka pasta,bardzo orzeźwiająca,delikatna i świeża z posmakiem mięty,melisy i świeżego jarmużu jest genialnia ;-) lekka,sycąca i pachnie wiosną :-)))
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 122
Składniki
makaron farfalle gotujemy al dente
Sos: cukinię ścieramy na średnich oczkach,dodajemy sól i chilli,odstawiamy na 20,30 minut kiedy puści soki,wyciskamy i odlewamy cały cukiniowy sok na woku rozgrzewamy oliwę z miksem masło,dodajemy obrany,zmiażdżony i pokrojony czosnek,wrzucamy paski cukinii,doprawiamy,dodajemy pokrojony drobno jarmuż,chwilę przesmażamy dolewamy pasatę,mieszamy,dodajemy chlust oliwy i kawałek masła I trochę startego parmezanu-gotujemy do konsystencji aksamitnego sosu
na koniec dodajemy do sosu posiekaną melisę,miętę i pietruszkę
kroimy na małe kawałki mozzarellę,oprószamy ją pieprzem i polewamy delikatnie oliwą z oliwek-3/4 mozzarelli dodajemy do sosu 1/3 zostawiamy do ułożenia na naszej paście już na talerzu
farfalle serwujemy od razu polane sosem,podlane oliwą,udekorowane mozzarellą i naszymi świeżymi ziołami: miętą,melisą i zieloną pietruszką Smacznego ;-)