Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedawno były pomidory po prowansalsku. Dzisiaj wersja włoska - z tartą bułką i serem. Równie dobra, ale zdecydowanie mniej kaloryczna. Idealna przystawka przed obiadem.
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 692
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 191
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 140
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 530
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 692
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 191
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 140
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 530
Składniki
Umyj pomidory, usuń szypułki, przekrój na połówki i wydrąż łyżką miąższ. Odłóż na sito do odsączenia. Czosnek rozgnieć i posiekaj drobno, wymieszaj z tartą bułką i 5 łyżkami oliwy. Dodaj drobno posiekaną dymkę. Dopraw do smaku.
Połówki pomidorów napełnij farszem. Naczynie żaroodporne posmaruj łyżką oliwy, włóż nafaszerowane pomidory, posyp startym parmezanem. Nagrzej piekarnik do 180 stopni - termoobieg. Zapiekaj ok. pół godziny.