Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na szybkie i aromatyczne danie, które możecie przygotować zarówno we własnej kuchni jak i w plenerze, zwłaszcza że sezon grillowy już w pełni i za oknem świeci pięknie słoneczko. Moją propozycją na weekendowe spotkania przy grillu są szaszłyki z kurczakiem, papryką, pieczarkami i cebulką. Ich wielką zaletą jest prostota i szybkość wykonania.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 706
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 128
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 623
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 212
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 706
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 128
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 623
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 212
Składniki
Składniki na marynatę umieszczamy w większej misce i dokładnie mieszamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę lub paski jak kto woli. Kurczaka wrzucamy do marynaty i dokładnie mieszamy tak, aby każdy kawałek był nią pokryty. Odstawiamy na ok. 30 minut. W tym czasie myjemy i kroimy papryki w kostkę. Cebulę obieramy kroimy na ćwiartki następnie obieramy warstwy.
Wyjmujemy kurczaka z marynaty nadziewamy naprzemiennie z papryką, pieczarkami i cebulą na patyki. Grillujemy przez ok.15 minut.