Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 15
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 425
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2281
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 15
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 425
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2281
Składniki
Drobno pokroiłam słoninę i wrzuciłam na patelnię. Kiedy wytopił się cały tłuszcz, wyłowiłam skwarki i odłożyłam do pojemniczka, w którym będę przechowywała smalec. Do tłuszczu na patelni dodałam 100g sklepowego smalcu i drobno posiekane 2 cebule. Smażyłam do lekkiego zrumienienia cebuli. Zlałam tłuszcz do pojemniczka, osoliłam i wsypałam 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku. Odstawiłam do wystygnięcia. Smalec należy przechowywać w lodówce.